ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑΚΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑΤΑ (ΑΥΞΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ )

Τα αυτόλογα αιμοπεταλιακά συμπυκνώματα είναι προιόντα που παίρνουμε απο τη φυγοκέντρηση του δικού μας αίματος και κυρίως αποτελούνται απο αιμοπετάλια σε πυκνότητα 2,5-3 φορές παραπανω απο ο,τι στην κυκλοφορία του αίματος στο ανθρώπινο σώμα.Χρησιμεύουν στη χειρουργική στόματος και ιδιαίτερα στις χειρουργικές εξαγωγές όπου το έλειμμα οστού είναι μεγάλο, επίσης στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων, ειδικά όπου μας λείπει οστό η μαλακοί ιστοί (ούλα). Σε συνδυασμό με ξένο μόσχευμα μπορεί με την χρήση των αιμοπεταλιακών συμπυκνωμάτων , να πετύχουμε την διέγερση των αναγεννητικών δυνατοτήτων του οργανισμού στο μέγιστο βαθμό. Ετσι κερδίζουμε την δημιουργία αυτών των ιστών που μας χρειάζονται για την επιτυχία της επέμβασης μας. Αυτό γίνεται εφικτό με την ενεργοποίηση των αυξητικών παραγόντων που απελευθερώνονται απο τα αιμοπετάλια. Αυτοί οι αυξητικοί παράγοντες βοηθούν στη δημιουργία νέων αγγείων ,διεγείρουν ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης, υαλουρονικού ,απο τον ίδιο τον οργανισμό, διεγείρουν οστεοβλάστες προς παραγωγή οστού. Επίσης στους αυξητικούς παράγοντες συμπεριλαμβάνονται εκείνοι που προωθούν την παραγωγή ενδοθηλιίου, γίνεται έτσι κατανοητό οτι με την χρήση αυτης της μεθόδου έχουμε δυνατότητα να διεγείρουμε την αναγεννητική ικανότητα όλων των ιστών του οργανισμού και να επιταχύνουμε τον ρυθμό με τον οποίο συντελούνται αυτές οι διεργασίες.

Η αιμοληψία στο οδοντιατρείο και η χρήση της φυγοκέντρου θα πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινότητα του οδοντίατρου.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να κρύβουν μέσα τους την φιλοδοξία της αναβάθμισης και να ακολουθούν την αλματώδη πορεία της επιστήμης.

Στο οδοντιατρείο μας ,αυτό θεωρείται κεκτημένο και αυτονόητο. Γιαυτούς τους λόγους και κυρίως διότι η χρήση των αυτόλογων παραγόντων εξασφαλίζει το απολύτως ανώδυνο κάθε επέμβασης όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή, εμείς ακολουθούμε πιστά τα πρωτόκολλα επ αυτού

FIBRIN